Při minulých expedicích jsem to nějak nevnímal. Jak se platí dálnice v Německu, Francii a Švýcarsku? Musí se koupi nějaká známka, nebo se na místě platí kartou či hotově?
Martin Z. se mě ptá, zda se veze pivo, nebo se má zásobit sám?
LA PLAGNE - update 3.3.2009 :: před odjezdem
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
pivo, mejta, ceny phm
suda nakonec netahneme, s pipou a chladakem zaberou dost mista, mistem musime setrit ... vidim to tak, ze se vsichni nejak zazasobime na zlicine plechovkama...
dalnice poplatky
nemecko - free
svycarsko - rocni znamka (jinou nemaj) 40CHF, popr. cca 28 Euro
francie - mejto za prujezd jednotlivymi useky dalnice (cca 4-6 Kc/km), podle toho kudy pojedeme, vetsine placenejch useku se da vyhnout po pomerne kvalitni komunikaci, akorat to vede kazdou prdeli a tisicema kulataku
ceny pohonnejch hmot na ceste
Natural 95
Cesko - 25,30 Kč
Nemecko - 1,151 EUR - 32,40 Kč
Svycarsko - 1,350 CHF - 25,60 Kč
Francie - 1,161 EUR - 32,70 Kč
Nafta
Cesko - 24,95 Kč
Nemecko - 0,995 EUR - 28,00 Kč
Svycarsko - 1,524 CHF - 28,90 Kč
Francie - 0,970 EUR - 27,30 Kč
zdroj : http://www.ceskedalnice.cz/zahranici/ceny-phm.htm
dalnice poplatky
nemecko - free
svycarsko - rocni znamka (jinou nemaj) 40CHF, popr. cca 28 Euro
francie - mejto za prujezd jednotlivymi useky dalnice (cca 4-6 Kc/km), podle toho kudy pojedeme, vetsine placenejch useku se da vyhnout po pomerne kvalitni komunikaci, akorat to vede kazdou prdeli a tisicema kulataku
ceny pohonnejch hmot na ceste
Natural 95
Cesko - 25,30 Kč
Nemecko - 1,151 EUR - 32,40 Kč
Svycarsko - 1,350 CHF - 25,60 Kč
Francie - 1,161 EUR - 32,70 Kč
Nafta
Cesko - 24,95 Kč
Nemecko - 0,995 EUR - 28,00 Kč
Svycarsko - 1,524 CHF - 28,90 Kč
Francie - 0,970 EUR - 27,30 Kč
zdroj : http://www.ceskedalnice.cz/zahranici/ceny-phm.htm
Instrukce
Instrukce pro Martina Fraňka:
Jak to tak vidím, kolik místa mi v autě zbyde, budeš si muset Ty a Tvoje soudružka přeskáče nandat na nohy už doma a se vším ostatním se musíš vejít do jedné igelitové tašky.
Pořípadně ti povolím ještě ledvinku kolem pasu.
To zvládneš né?
Jak to tak vidím, kolik místa mi v autě zbyde, budeš si muset Ty a Tvoje soudružka přeskáče nandat na nohy už doma a se vším ostatním se musíš vejít do jedné igelitové tašky.
Pořípadně ti povolím ještě ledvinku kolem pasu.
To zvládneš né?
aktualizace časů:
Aktuální stav je, že auto vyzvedávám až v 18:00 (dříve to prý nejde), tedy časy se posouvají o cca +30 minut.
A pojedem Peugeotem Expert, kterej má bohužel o trochu menší zavazadlovej prostor
( ale zas je novější a lépe jede ...
A pojedem Peugeotem Expert, kterej má bohužel o trochu menší zavazadlovej prostor